X
X
Back to the top
X

Maria Lindberg - Keynote Speaker

Do you need a keynote speaker who motivates the audience and leaves the listeners with an “anything is possible”-feeling after the speech? 

Then I can probably help. 

I have giving public speaches since 2010 and have had the opportunity to speak in front of all different types of audiences. Small stages, big stages, small groups, big crowds. 

I love sharing my story and I see it as a privilege to be able to inspire people to go chase their dreams and goals at the same time. 

I give my speeches in Swedish, English and German. 

A few companies where I had the opportunity to speak: 

Malmö Stad, AXIS, Tretton37, ASSA-ABLOY, IKEA, Hörby Kommun, ÅF Carton, Century Europe, Alk-Abello, Energiföretagen, Lejongårdar, Migrationsverket, Socionomera, Medeon, Medicon Valley, Öresunds Business Meeting, MIL-gårdarna, Akademiska hus. 

Do you want me to come and inspire you? I would love to! Send me an email. 

När jag lyssnade på Marias berättelse första gången hösten 2011 i ett idrottssammanhang tänkte jag att detta var bland det absolut bästa jag hört – och som tidigare chef för ett ledarutvecklingsinstitut har jag hört en del. En så fantastisk berättelse som verkligen berörde, med enkla, raka och effektiva budskap och helt fritt från psykologiska floskler.
När vi i april 2012 skulle inviga vår sjunde konferensgård inom MiLgårdarna, Tornet Vittsjö, ville jag bjuda på något extra, Maria Lindberg. Efter ett mycket inspirerande föredrag ville deltagarna aldrig sluta med att fortsätta samtala med Maria. I min värld är det bästa kvittot på ett lyckat framträdande.

Nu har jag engagerat Maria igen när vi gör ett liknande arrangemang på Ön till hösten, vår MiLgård i Halland. Jag brukar inte köra med “succé i repris”, men för Maria del gör jag ett undantag: Jag vill att fler ska få chansen bli inspirerade, berörda och stärkta av Marias budskap, och av Maria som person.Lennart Rohlin, Grundare och VD, MiLgårdarna

Inspirerande att höra om din tuffa resa, din vilja och inställning till livet. Starkt omtumlande! på många plan. Jag måste erkänna att jag inte är någon anhängare av sporter som går ut på att slå på någon annan. Även om just boxning med regler, traditioner och kultur är en klass för sig. Boxning har jag stor respekt för! Och jag erkänner att du gav mig nya insikter och slog även hål på några av mina fördomar. Inte minst med din briljanta kloka hjärna i kombination med den fysiska styrkan. Envishet, uthållighet, passion och både fysisk och mental styrka. Wow! Och smått obegripligt, för mig, men så otroligt härligt upplyftande. Och jag knyter näven, utan boxarhandske, men ändå.

Nu ska jag inte bli alltför filosofisk. Ville bara tacka för en oväntat häftig föreläsning!Susanne Hushagen, Ordresor

Om ni någon gång vill höra en människa tala om sann passion för sitt livsval och kunna förklara själva essensen i uthållighet, lyssna på Maria Lindberg, dubbel världsmästare i boxning. Har inte smält det ännu och det är ändå ett mer än 5 timmar sen jag hörde henne prata…Joakim Gyllin, No Bull

Maria är en av de bästa som jag har lyssnat på. Jag och mina kollegor har fått mycket inspiration av henne. Och det bästa med hennes föreläsning är att hon snackar om en “true life story” som får en att förstå att det finns inga begränsningar… Det är bara en mental spärr. Och detta kan man applicera i vilket område i livet som helst. Om det är en organisations förändring eller att gå ner i vikt! Samma uthållighet i världsklass behöver man. Stort tack!Deniz Yildrim 1337

Maria är en fantastisk tjej som berättar om sin pågående resa på ett oerhört gripande sätt! Jag kan inte annat än varmt rekommendera hennes föreläsning – stor behållning för blygsam peng!Malin Sölving

Maria inspirerar och alla får ut något av föreläsningen, den får lyssnaren att reflektera och Marias historia är imponerande och gripande. Hos oss trollband Maria HELA publiken. Skulle gärna lyssna på Maria igen.Anna Käll, Kasino Cosmopol

Jag gråter varje gång maria föreläser pga hennes passion öde och förmåga att få med sig publiken i hennes känslor! anlita henne för all form av inspiration till stordåd!Mia Rolf

Maria Lindberg berättade utifrån sina egna erfarenheter om hur man bär sig åt för att inte ge upp när allt går emot en under mycket lång tid. Till följd av en skallskada vid 22 års ålder förbjöds den lovande boxerskan att någonsin mer gå en match. Hon blev utesluten ur Svenska Boxningförbundet på livstid – en stenhård dom precis i början på hennes karriär. Den totala avstängningen blev starten på en lång och trög kamp full av hinder för att få komma tillbaka till ringen.

-Jag vägrade att ge upp, jag kunde inte tänka mig ett liv utan boxningen – i den hade jag hittat min totala utmaning, sa Maria om vad som fick henne att envist gå emot råd från både läkare, tränare och förbund.

Maria åkte på otaliga besvikelser när hon under 10 års tid oförtröttligt jobbade för att få en chans att komma tillbaka. De erfarenheter hon fick från denna ovissa period i sitt liv har hon idag sammanställt till ett ”recept” för framgång i världsklass, som hon presenterade för oss. Att bestämma sig, våga satsa, ha reservplaner att styra om till om något inte fungerar, att inte tillåta sig att bryta ihop, att fokusera på det man kan göra – och att tålmodigt bygga från grunden, baserat på ärlighet, är några av huvudpunkterna.

För några år sedan kunde Maria äntligen få en ny licens, i Tyskland. Strax därefter vann hon sin första VM-titel.

-Bäst i hela världen, som hon sa och lät både stolt och förundrad.

Idag har hon tagit sig igenom så många motgångar på sin väg mot den enda stora drömmen, att allt annat ”känns som bagateller” i jämförelse.

-Ta er igenom motgångar om och om igen, så klarar ni er. Det är inte svårare än så, man behöver inte tänka så stort, är hennes slutsats. Hon talade mycket om att använda den kraft som kommer från ilskan och sorgen och snabbt fokusera om på positiva handlingar, att ”göra något åt det själv”. Maria avslutade föreläsningen med det applåderade citatet:

-There are no such things as losers. They are just winners who quit.Thomasine Boris-Möller

Vilken Knock-Out Woman!! 🙂 Idag fick jag och mina Rotary kamrater en ordentlig smäll på käften av boxningsvärldsmästaren Maria Lindberg! Inte bokstavligt en smäll på käften, men absolut bildligt talat. Vi blev knockade av en riktigt hög dos av inspiration och jag blev djupt berörd och peppad som aldrig förr av hennes föredrag!

Föredraget hette “Uthållighet i Världsklass” och handlade om Marias resa från civilingenjörsutbildningen på LTH till dubbel världsmästartitel i proffsboxning, lätt mellanvikt. 🙂 Hon har haft omöjliga och livshotande motgångar, blivit avstängd och ändå hittat vägar framåt och hanterat de fysiska och psykiska påfrestningarna som karriären inneburit. Hon betonade vikten av att agera, i stort som smått (ett telefonsamtal, en reflektion, att ta ett beslut, att våga, att ta kontakt med någon speciell eller att leta rätt på

relevant information) är det viktigt att alltid agera och ta saken i egna händer för att komma steg för steg närmre de mål du vill uppnå! Det är handling som skapar vår framgång! Uthållighet, uthållighet, uthållighet och sist men inte minst – Uthållighet!!

Innan hon visste att hon skulle få chansen till en titelmatch sa hon: “Jag är bäst i världen, jag har bara inte fått möjlighet att visa det än”!

Helt underbart om jag får säga det själv. 🙂 Det ska ju även tilläggas att Maria är ytterst ödmjuk och behaglig i sin personlighet. Jag blev oerhört gripen av hur hon beskriver boxningen som hennes absoluta passion, en passion som hon är så tacksam över att hon funnit och har i sitt liv. Tyvärr finns det ju många människor som aldrig hittar en riktig passion, vilket som känns så sorgligt när man ser Marias breda, härliga leende och utstrålning när hon berättar om sin älskade boxning.

Jag vill slå ett stort, hårt och kraftfullt slag för Maria som föreläsare! Denna föreläsningen kan bokas till företag och organisationer som vill inspirera sina medarbetare till uthållighet i världsklass!!Patricia Key, Rotary Möllevången

Vi har bokat Maria Lindberg vid två tillfällen. En gång för en företagsfrukost i Hörby och en gång för Skåne Nordosts näringslivsdag. Maria är en strålande föreläsare som inspirerar om hur man kan nå sina mål och hur man kan skapa möjligheter trots stora utmaningar. Hon berättar med känsla, värme och humor och skapar en fin kontakt med publiken. Hennes föreläsning fungerar för alla målgrupper och man lämnar med energi, glädje och en känsla av att allt är möjligt.

Vänliga hälsningarKarin Kroon Gunnarsson Näringslivschef, Hörby Kommun

Vi anlitade Maria Lindberg då vi ville motivera våra medarbetare med en föreläsare som pratade om något helt annat än kommunal verksamhet men ändå kunde förmedla vikten av eget ansvar och den egna rollen i sammanhanget. Och Maria levererade med råge! Marias berättelse om envisheten och målmedvetenheten, med och motgångar, korta och långa målsättningar var en sann inspiration. Maria bjuder på sig själv med humor och är ibland smärtsamt ärlig i berättelsen som lett fram till där hon är idag. Jag kan varmt rekommendera Marias berättelse för inspiration.Anna Wittgren, Sektionschef marknad & analys, MALMÖ STAD

Jag har varit på Maria Lindbergs föreläsning ”Uthållighet i världsklass” Maria Lindberg håller mycket hög klass på sin presentation. Den innehåller hennes boxningskarriär och hur Maria har hanterat motgångar och medgångar.

Presentationen är fartfylld och medryckande samt berättad med värme och en glimt i ögat. Hur hanterar jag som privatperson/företag motgångar i livet? Hur bibehåller jag motivation för att orka gå vidare? Dessa frågor samt svar kommer fram under Marias presentation på ett mycket bra sätt.

Jag vill mycket varmt rekommendera företag att anlita Maria Linberg som föreläsare.

Ett extra plus i kanten är att Maria framför sina presentationer förutom på svenska- även på engelska och tyska.Sara Håkansson, Conference Manager, Best Western Malmö Arena Hotel

Are Your Ready to Get Started?

Professional Boxer
Coach
Personal Trainer
Keynote Speaker
M.Sc. Chemical Engineering